1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı! Konut kredisinde faiz oranları düştü yeni fırsat güldürdü: İşte güncel oranlar

Şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı! Konut kredisinde faiz oranları düştü yeni fırsat güldürdü: İşte güncel oranlar

featured
service

Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerinde önemli bir indirime giderek, 120 ay vadede faiz oranını yüzde 2.79’a çekti. Bu adım, ev almak isteyenler için ciddi bir fırsat yaratırken, konut piyasasında da hareketliliği artırması bekleniyor.

Halk TV’nin haberine göre; Ziraat Bankası’nın sunduğu kredi paketi belirli şartları içeriyor. Başvuru yapacak kişilerin, bireysel emeklilik, DASK, kasko ve eşya sigortası gibi ürünlere sahip olması gerekiyor. Ayrıca kredi başvurusu yapanların, Bankkart ve KMH gibi banka ürünlerini kullanması talep ediliyor.

1 milyon TL konut kredisi çeken bir kişinin 120 ay boyunca aylık taksit ödemesi 28,966 TL olacak. Yıllık maliyet oranı ise yüzde 39.77 olarak belirlendi. Toplam geri ödeme tutarı ise 3.47 milyon TL’ye ulaşacak. Bu rakamlar, kredi alan bireylerin bütçesini önemli ölçüde etkileyecek.

Ziraat Bankası’nın başlattığı faiz indirimi, diğer bankaların da faiz oranlarını düşürme eğilimine girebileceği sinyallerini veriyor. Özel bankalarda mevcut ortalama faiz oranları yüzde 3.15 seviyelerinde. Ancak enflasyondaki olası düşüşler, bu oranların da gerilemesine yol açabilir.

konut-kredisinde-faiz-dususu.jpg

Faiz indirimi, konut talebini artırabilir. Ancak konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi taksitleri, talebin hızla artmasını engelleyebilir. Ortalama bir konut almak için çekilen krediler, aylık yüksek ödeme gerektiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı! Konut kredisinde faiz oranları düştü yeni fırsat güldürdü: İşte güncel oranlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz