Sinop’ta ekmeğe zam geldi: Üretici de tüketici de memnun değil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKA’nın haberine göre, Sinop’ta fırın işleten Sinan Özdoğru, harcayıcının zamlara tepkili olduğunu ancak zammın da kaçınılmaz olduğunu dile getirdi, “Daha Öncekinden 210 gram ekmek 5 liraydı. Şimdi 240 gram ekmek 8 liradan satılıyor. Yurttaşlar bu maliyete tepki gösteriyor. Natürel olarak 8 lira fazla geliyor. Bugün hayat koşullarında en ucuz ekmekti. Ekmeğe zam gelmesi zati günümüz koşullarında kaçınılmazdı. O da geldi. Poğaça ve simit de 8 lira. Una, mayaya, elektriğe, suya, emekçi maliyetlerine zam geldikçe zorunlu olarak fırıncı da ekmeğe zam yapmak zorunda. Bizim daha önceki işlerimiz yok, daha önceki hasılatlarımız da yok. Daha Önceki kâr marjımız da kalmadı zati, zira maliyetler arkasıydı.”

ANKARAGÜNDEM – Sinop’ta ekmeğe zam geldi, 240 gram ekmeğin maliyeti 8 liraya yükseldi. 5 210 gram ekmeğin 5 lira olduğu kentte ekmeğin gramajı 240 grama yükseltilirken maliyeti de 8 lira oldu.

Fırına alıcı olarak gelen Serpil Kaplan ise “Ekmek pahalı. Her şey pahalı. Markete gidiyoruz, ceddiliyoruz. Fırına geliyoruz, ceddiliyoruz. Kendimi soyguna uğramış gibi seziyorum. İnsanların çığlıkları dinlenmiyor. Ne diyeyim daha? Şaka gibi ama gülünmüyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz” dedi.

Fırına ekmek almaya gelen Erol Korkmaz ise “Bunu alan var, alamayan var. Zati hiçbir şeyin yanına yanaşılmıyor. İnsanların da alım eforu ne yazık ki artık yok, bitti. Hayat koşulu çok güç. Dolar, benzin, motorin aldı başını gidiyor” diye konuştu. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta ekmeğe zam geldi: Üretici de tüketici de memnun değil

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz