1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şişecam hisselerine inceleme! SPK’ya başvuru yapıldı

Şişecam hisselerine inceleme! SPK’ya başvuru yapıldı

featured
service

Şişecam, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda, Borsa İstanbul’da halka açık paylarında görülen işlemler ve yatırımcı şikayetleri nedeniyle düzenleyici kurula başvurduğunu bildirdi. Şirket, yatırımcılarının ve kendisinin zarar görmesine neden olan işlemlerle ilgili gerekli tahkikatın yapılabilmesi ve yasal yaptırımların uygulanabilmesi amacıyla SPK’ya başvurduğunu belirtti.

Şişecam’ın açıklamasına göre, şirketin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım-satım yapan, emir veren, emir iptal eden, emir değiştiren veya hesap hareketleri gerçekleştiren kişiler hakkında inceleme başlatılması talep edildi. Bu kapsamda, Şişecam, yatırımcılarının haklarını korumak ve piyasa manipülasyonunu engellemek amacıyla harekete geçti.

Şişecam, bu karar doğrultusunda 10 Haziran 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi başvurusunu yaptı. Şirket, ilgili tahkikatın başlatılması ve yasal yaptırımların uygulanması için SPK’dan gerekli adımların atılmasını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şişecam hisselerine inceleme! SPK’ya başvuru yapıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz