1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Skywell’in bu modelini gören BMW-Mercedes yerine bunu alırım diyor! Türkiye’de fabrika kuracağı öne sürülmüştü

Skywell’in bu modelini gören BMW-Mercedes yerine bunu alırım diyor! Türkiye’de fabrika kuracağı öne sürülmüştü

featured
service

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi Skywell, elektrikli araç pazarındaki rekabeti kızıştıracak yeni adımlarını duyurdu. Uzun süredir Türkiye’de fabrika kuracağı iddialarıyla gündemde olan firma, bu kez dikkatleri üç yeni elektrikli modelle üzerine çekti.

Firma, BE12 kod adıyla geliştirilen ve baştan aşağı yenilenen Skywell ET5 modelini, 2025’in ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Tasarımı, motoru ve bataryası tamamen güncellenen ET5, özellikle menzil ve performans açısından iddialı olacak gibi görünüyor.

Skywell’in atılımı yalnızca ET5 ile sınırlı değil. 2025’in son çeyreğinde AE21 kod adıyla geliştirilen kompakt SUV modeli de pazara sunulacak. Bu model, kompakt yapısı ve modern teknolojisi ile şehir içi kullanıcılara hitap ederken, elektrikli SUV segmentinde rekabeti daha da güçlendirecek.

Skywell’in yeni nesil elektrikli sedan modeli de 2026’nın üçüncü çeyreğinde müşterilerle buluşacak. Henüz kod adı açıklanmayan bu sedan, firmanın elektrikli araç yelpazesini genişletirken, yeni teknolojiler ve tasarım diliyle dikkat çekecek.

Skywell, Çin’deki yoğun rekabetten kaçınarak Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına odaklanmayı planlıyor. Yeni modellerin bu bölgelerde büyük bir pazar payı elde etmesi hedefleniyor. Ayrıca, Çin dışında fabrika yatırımlarının hız kazanması da gündemde. Bu yatırım söylentileri arasında Türkiye, potansiyel üretim merkezi olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Skywell’in bu modelini gören BMW-Mercedes yerine bunu alırım diyor! Türkiye’de fabrika kuracağı öne sürülmüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz