1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sofralık zeytin tezgaha indi! Esnaftan en lezzetli zeytin yapma tüyosu: Kilosu 100 liraya bidonlarla satılıyor

Sofralık zeytin tezgaha indi! Esnaftan en lezzetli zeytin yapma tüyosu: Kilosu 100 liraya bidonlarla satılıyor

featured
service

Gaziantep Çarşısı’nda 24 yıldır zeytin satışı yapan Ömer Çetinkaya, bu yıl yeşil zeytinlerin hasadının başladığını duyurdu. Hasat döneminin coşkusu ile birlikte, zeytin fiyatlarının 70 ila 100 lira arasında değiştiğini belirtti. Çetinkaya, özellikle yağmur sonrası zeytin fiyatlarının daha da artabileceğini ifade etti.

Zeytinlerin lezzetinde yağmurun önemli bir rol oynadığını vurgulayan Çetinkaya, “Zeytinler ekim ayında toplanmaya başlanır. Eğer yağmur yağarsa, zeytinler yağlanır. Gaziantepliler, zeytini yağmur sonrası toplar. Bu süreç, zeytinin daha yağlı ve lezzetli olmasını sağlar. Bu yüzden Gaziantep zeytini, Türkiye genelinde oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca, küçük zeytinlerin, büyük zeytinlere göre daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

yeni-proje-8.jpg

Çetinkaya, zeytin yapım süreciyle ilgili bilgi vererek, “Zeytinler önce kırılır, ardından çekirdeklerinden ayrılır. Bidonlara konulup su ile doldurulur. Zeytinin suyu her gün değiştirilir. Zeytin türüne bağlı olarak 1 hafta içinde hazır hale gelir. Gaziantep mutfağında zeytin salatası ve yemekleri sıkça tercih edilmektedir” açıklamasında bulundu. Hazır zeytinlerin bidon fiyatı ise 500 lira olarak belirlenmiş durumda.

Zeytinlerin kalitesinin yanı sıra, Gaziantep esnafının sunduğu zeytinler Türkiye’nin dört bir yanına sipariş edilmektedir. Zeytinlerin tadı, özellikle yerel lezzet arayanların beğenisini kazanıyor. Bu yıl da Gaziantep yeşil zeytinleri, sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sofralık zeytin tezgaha indi! Esnaftan en lezzetli zeytin yapma tüyosu: Kilosu 100 liraya bidonlarla satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz