1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika! BYD’den Türkiye’ye dev yatırım! İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Son dakika! BYD’den Türkiye’ye dev yatırım! İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

featured
service

Yapılan anlaşmaya göre, BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150.000 araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kuracak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, (Elektrikli araç üreticisi BYD firmasının yatırımı) 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlamayı planlanıyor. Tesisin 2026 sonunda üretime başlaması hedefleniyor.

BYD tarafından Türkiye’nin tercih edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye’nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD’nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa’daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz.” denildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı

“Otomotiv sanayimiz için tarihi bir gündeyiz. Ülkemize yapılacak dev bir yatırımın ilk adımını attık.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Wang Chuanfu ile şirketin Türkiye’de yatırım yapmasına yönelik anlaşmayı imzaladık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika! BYD’den Türkiye’ye dev yatırım! İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz