1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika! Kira artış oranları belli oldu

Son dakika! Kira artış oranları belli oldu

featured
service

Son iki yıldır konut kiralarında geçerli olan yüzde 25’lik tavan zam uygulaması, Temmuz 2024’te sona ermişti. Bu düzenleme, özellikle konut kiracıları için sınırlayıcı bir unsur olarak devreye girmişti, ancak temmuz ayıyla birlikte bu uygulama sona erdi. Temmuz ayında belirlenen tavan zam oranı yüzde 65,07 olurken, ağustos ayında ise bu oran yüzde 65,93 olarak belirlenmişti.

Uzmanlardan üniversite öğrencilerine kira sözleşmesi uyarısı!

Ağustos enflasyon verilerine dayanan eylül ayı tavan zam oranı, yüzde 64,91 olarak açıklandı. Bu oran, hem konut kiraları hem de iş yerleri için uygulanacak. Kiracılar, bu oran doğrultusunda kira artışlarıyla karşı karşıya kalacak. Enflasyon verilerinin yüksek seyretmesi, kira artışlarına da yansıyarak kiracıları zorlayacak bir dönem başlatabilir.

Evini izinsiz kiralayana 100 bin liralık ceza!

Eylül ayında uygulanacak olan tavan zam oranı, hem konut kiracıları hem de iş yerleri için geçerli olacak. Bu oran, kira kontratları yenilendiğinde kira artışlarına uygulanacak üst sınırı belirliyor. Yüksek enflasyon ortamında kira artışlarının sınırlı tutulması, kiracılar için önemli bir konu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika! Kira artış oranları belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz