1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sosyal Medya Satışları Elektronik Ticaret Sayılmıyor

Sosyal Medya Satışları Elektronik Ticaret Sayılmıyor

featured
service

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Instagram gibi sosyal medya platformlarından yapılan doğrudan iletişimle gerçekleştirilen satışların, e-ticaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Mal veya hizmetin teminine yönelik sözleşme Instagram üzerinden yapılmıyor. Alım satım süreci, telefon numarası aracılığıyla ya da WhatsApp üzerinden gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a atıfta bulunan Bolat, Trendyol, Hepsiburada ve Yemeksepeti gibi platformların ticari faaliyetlerinin düzenlendiğini vurguladı. Ayrıca, herhangi bir ticaretin elektronik ticaret olarak kabul edilmesi için tarafların fiziksel olarak karşı karşıya gelmeden, alım satım sözleşmesinin elektronik ortamda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Bolat, Instagram üzerinden gerçekleştirilen ve genellikle kayıt dışı kalan satışların vergi gelirlerinde azalma yarattığını ifade ederek, “Bu tür satıcılar, yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmelere karşı haksız bir rekabet ortamı oluşturuyor. Ayrıca, tüketicilerin yaşadığı mağduriyetler konusunda bu satıcılara ulaşmak da imkansız oluyor.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sosyal Medya Satışları Elektronik Ticaret Sayılmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz