1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Suzuki’den elektrikli otomobil sürprizi: İlk Model 2025’te yollarda!

Suzuki’den elektrikli otomobil sürprizi: İlk Model 2025’te yollarda!

featured
service

Suzuki eVX, 60 kWh BYD üretimi LFP bataryaya sahip, 4,3 metre uzunluğunda kompakt bir elektrikli SUV olacak. Toyota da bu modelin bir versiyonunu 2025 yılında piyasaya sürecek. Toyota’nın daha önce Urban SUV konsepti olarak tanıttığı model, Suzuki ile yapılan bu işbirliği sonucunda şekillenmiş durumda.

Hindistan’da üretilecek olan Suzuki eVX, yılda 150.000 adet üretilip ihraç edilecek. Ancak bu modelin Türkiye pazarına giriş yapabilmesi için Suzuki’nin distribütörünün 20 servis açma şartını sağlaması gerekeceği için, ülkemize gelmesi beklenmiyor.

Suzuki’nin Hintli ortağı Maruti Suzuki, Gujarat’ta yılda 1.000.000 araç üretecek olan dev bir elektrikli araç üretim tesisi de inşa ediyor. Bu tesisin 2028 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Suzuki, bu adımlarla küresel elektrikli araç yarışında iddiasını ortaya koyuyor.

yeni-proje-10.jpg

Suzuki eVX, çevre dostu teknolojisi, kompakt tasarımı ve uygun fiyatıyla elektrikli araç kullanıcılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Otomotiv dünyasında heyecanla beklenen bu model, Suzuki’nin geleceğe yönelik büyük bir adımı olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suzuki’den elektrikli otomobil sürprizi: İlk Model 2025’te yollarda!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz