1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Taksitli borçlar önceki yıla göre çok arttı! Peki neden?

Taksitli borçlar önceki yıla göre çok arttı! Peki neden?

featured
service

Uzmanlara göre, kredi kartı borçlarının çoğalmasının sebebi ise taksitli nakit avanslar. Kredi kartı borcu olanlar bu gidişata dikkat etmeliler ve bu cins taksitli nakit avanslardan sakınmalılar. Kredi kartı borçlarının zamanında ödenmesi ve borç ölçüsünün hakimiyet altında yakalanması ehemmiyetli bir mevzu haline gelmiştir.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu’nın bilgilerine göre, fertsel kredi kartı borçlanmaları Temmuz ayının son haftasında yine yükselişe geçti. TL ve yabancı para türünden fertsel kredi kartı borçları toplamda 839 milyar 830 milyon TL olarak kaydolundu. Bu borçların 399 milyar 534 milyon TL’si taksitli, 440 milyar 296 milyon TL’si ise taksitsiz olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz senenin aynı yarıyılına göre fertsel kredi kartı borçlanmaları bütün 2,85 kat çoğalış gösterdi. Taksitsiz borçlanmalarda ise yüzde 160, taksitli borçlanmalarda ise yüzde 219 seviyelerinde bir çoğalış kollandı.

Bu bilgiler, Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu’nın açıkladığı bilgilere sabredilerek elde edilmiştir ve gösteriyor ki, fertsel kredi kartı borçlanmaları yine süratle yükselişe geçmiştir. Özellikle taksitli borçlanmaların çoğalış oranı oldukça dikkat çekicidir. Bankalar ve finansal kuruluşlar, bu sihrime trendini takip ederek, harcayıcı kredisi arzlarının karşılanması için muhtelif kampanyalar ve fırsatlar sunabilirler. Fakat, artan borçlanmaya dikkat etmek ve şahsi finans yönetimi mevzusunda dikkatli olmak önemlidir.

Taksitli nakit avans kullanımının yurttaşların borçlarını artırdığı belirtildi. Geçen seneye mukayeseyle taksitli kredi kartı borçlanmalarında büyük bir çoğalış yaşandığı kollandı. Tasarruf Uzmanı Çağada Kırım, taksitli kredi kartı borçlarının bu kadar yükselmesinin nedeninin harcayıcıların kredi kartlarından taksitli nakit avans kullanması olduğunu düşünmektedir.

İhtiyaç kredilerindeki çoğalış oranının düşük olduğu gözlemi yapılmış ve harcayıcıların nakit lüzumlarını kredi kartlarıyla taksitli nakit avans sürükleyerek karşıladığı görüşüne varılmıştır. Üstelik bankaların yeni alıcılara sunduğu sıfır faizli taksitli nakit avans kampanyalarının da bu çoğalışta hisseyi olduğu belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taksitli borçlar önceki yıla göre çok arttı! Peki neden?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz