1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Talep artıyor: İş dünyasında ‘gri yakalı’ dönemi

Talep artıyor: İş dünyasında ‘gri yakalı’ dönemi

featured
service

Yeşildere, teknolojik ilerleme ile hemen her sektörde mavi yaka çalışan ihtiyacının azaltırken, kendini yetiştirip ‘Gri Yaka’ statüsüne geçenlerin kariyerlerinde daha başarılı olduklarını belirtti. Yeşildere, uluslararası iş piyasasında pilotlar, itfaiyeciler, muslukçu, elektrikçi, marangoz, teknisyen, aşçı, hukuk destek elemanlarının da ‘Gri Yaka’ olarak adlandırıldıklarını ve büyük talep gördüklerini ifade etti.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Yeşildere, gri yakalılara talebin artacağını ifade etti. Yeşildere, “Teknoloji ve kullanımına vakıf gri yakalar, iş hayatının her alanında talep görürken, finansal olarak da daha büyük değer sağlıyorlar. Diğer yandan, örneğin üretim sektöründe, otomotiv alanında makine operatörleri, montajcılar, kaynakçılar gibi çalışanlara yönelik talep devam ederken, kendilerini eğitebilenlerin katkıları da artacaktır.

Mesleki eğitim almış çalışanların sayısı artsa da talebe cevap verecek seviyelere henüz ulaşmadığından, işverenler birçok alanda gri yakalı çalışan bulmakta zorluk yaşıyorlar; bulanlar ise çalışanlarını elinde tutmak için ortalamanın üzerinde maaş ve yan haklar sunmak zorunda kalabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Talep artıyor: İş dünyasında ‘gri yakalı’ dönemi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz