1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi İçin Düğmeye Basıldı: Kimler Faydalanacak?

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi İçin Düğmeye Basıldı: Kimler Faydalanacak?

featured
service

İŞVERENLER DE ÖDEME YAPACAK

Kıdem tazminatında da TES ile yeni değişiklikler yapılması çalışmalar kapsamında yer alıyor. Çalışanlar, kıdem tazminatını işten ayrıldıklarında değil, emeklilik döneminde alacaklar. Emeklilik öncesinde işten ayrılma durumunda ise belirli bir oranda kıdem tazminatı alınabilecek.

Ayrıca, bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemleri de geliştirilecek. OKS katılımcıları, bireysel emeklilik fonlarına erişim imkânı bulacak ve sistemin daha cazip hale getirilmesi için kesintiler sadeleştirilecek. Bu düzenlemelerle birlikte hem fon büyüklüğünün hem de katılımcı sayısının artması bekleniyor.

BES, katılımcılara sadece birikim yapma fırsatı sunmakla kalmaz, aynı zamanda %30 oranında devlet katkısı ile tasarruflarını artırma imkanı sağlar. Katılımcılar, kendi belirledikleri yatırım fonlarıyla birikimlerini değerlendirebilir, emeklilikte ek bir gelir elde edebilirler.

TES uygulaması kapsamında işverenler de çalışanlarının bireysel hesaplarına nakit katkıda bulunacak. Örneğin, çalışanın maaşından 500 TL kesildiğinde, işveren de aynı tutarda destek sunacak. Bu katkıya devletin de ek destek vermesi planlanıyor. İşverenlerin yapacağı katkılar için ayrıca devlet teşvikleri de devreye alınacak.

KİMLER FAYDALANACAK?

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ NEDİR VE NE İŞE YARAR?

BES NASIL İŞLER?

Yeni sistemin, 4/A’lı işçi statüsünde çalışanlar ve 4/C’li memurları kapsayacağı, 4/B Bağ-Kur’luları ise kapsam dışı bırakacağı öngörülüyor. Çıkış şartları ise emeklilik kriterlerine bağlı olarak düzenlenecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışanların aktif çalışma dönemlerindeki gelirlerine ek olarak, emeklilik döneminde de yaşam standartlarını sürdürebilmeleri için düzenli birikim yapmalarını sağlayan bir tasarruf ve yatırım aracıdır. Bu sistem, kişilere gelecekte finansal güvence sunmak amacıyla bugünden birikim yapma fırsatı verir ve devlet tarafından sağlanan katkılarla desteklenir.

Çalışanlar, maaşlarından belirli bir oranı BES’e aktararak birikim yapar. Devlet, bu birikimlere katkı sağlar ve biriken tutar emeklilik dönemine kadar çeşitli fonlarla değerlendirilir. Emeklilik hakkı kazanan bireyler, birikimlerini toplu olarak alabilecekleri gibi, düzenli maaş şeklinde de alabilirler.

BES, emeklilikte maddi güvence sağlayarak, yaşlılık döneminde finansal bağımsızlık ve rahat bir yaşam sürdürmeye yardımcı olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi İçin Düğmeye Basıldı: Kimler Faydalanacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz