1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarım ÜFE verileri açıklandı! Nisanda aylık artışın en yüksek olduğu alt grup turunçgiller!

Tarım ÜFE verileri açıklandı! Nisanda aylık artışın en yüksek olduğu alt grup turunçgiller!

featured
service

Bu verilere göre, Tarım ÜFE, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 2,71, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 20,68, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 60,77 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 60,69 oranında artış gösterdi.

Sektör bazında incelendiğinde, bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,67, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,43, balıkçılık ürünleri ve balıkçılıkla ilgili destek hizmetlerinde ise yüzde 1,65 artış kaydedildi.

Ana gruplar bazında değerlendirildiğinde, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 2,27 azalma görülürken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 11,79, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,58 artış yaşandı.

Yıllık Tarım ÜFE’ye göre, 8 alt grup ortalamanın altında, 5 alt grup ise ortalamanın üzerinde değişim gösterdi.

Yıllık bazda en az artış gösteren grup yüzde 23,52 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar oldu. Bunu yüzde 30,18 ile turunçgiller, yüzde 37,51 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar izledi. Öte yandan, yıllık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 166,06 ile yağlı meyveler ve yüzde 114,45 ile tropikal ve subtropikal meyveler olarak belirlendi.

Aylık Tarım ÜFE’ye göre, 5 alt grup ortalamanın altında, 8 alt grup ise ortalamanın üzerinde değişim gösterdi.

Bir önceki aya göre en fazla düşüş kaydeden grup yüzde 9,03 azalma ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar oldu. Bunu yüzde 7,9 azalma ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular grubu takip etti. Aynı dönemde en az artış gösteren grup yüzde 0,42 ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler oldu.

Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 58,57 ile turunçgiller ve yüzde 8,9 ile tropikal ve subtropikal meyveler olarak kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım ÜFE verileri açıklandı! Nisanda aylık artışın en yüksek olduğu alt grup turunçgiller!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz