1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Tokat’ta Tarım Sektörüne Destek

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Tokat’ta Tarım Sektörüne Destek

service

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tokat’ta gerçekleştirilen toplantıda tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, tarımsal üretim desteklerinin geleceğine dair önemli bilgiler paylaşan Yumaklı, “İlk defa tarımsal üretim desteklerini, üretim dönemi başlamadan önce 3 yıllığına açıklamış olduk.” ifadesini kullandı.

Yumaklı, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde tarım sektörünün önemine vurgu yaptı. Tarımın dünyada stratejik bir sektör olarak kabul edildiğini belirten Yumaklı, “Güçlü bir Türkiye’nin yolu, güçlü tarımdan geçer.” açıklamasını yaptı. Ayrıca, su ve kaynakların korunmasına yönelik tüm tarım paydaşlarının bilinçli bir şekilde hareket ettiğini de sözlerine ekledi.

Yumaklı, yılsonundan itibaren hayvansal üretim ve su ürünleri için tarımsal üretim planlamasının uygulanacağını ifade ederek, “40 yıldır konuşulan bir meseleydi, şimdi hayata geçiyor.” dedi. Su kaynaklarını merkez alan bir üretim planlaması ile 13 stratejik ürün üzerine yoğunlaşacaklarını bildirdi.

İşlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması için teknolojinin kullanılacağını ve mülkiyet haklarının ihlal edilmeyeceğini söyleyen Yumaklı, “Amacımız işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime dahil edilmesidir.” şeklinde konuştu.

Bakan, tarım politikalarının Türkiye’nin tarımsal gelirini artırmak için oluşturulduğunu belirtti. Su stresi ile mücadele konusunda 2030’a kadar bazı önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Tokat’ta Tarım Sektörüne Destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz