1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Açıklandı

Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Açıklandı

service

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarımsal üretim stratejilerine dair önemli bilgiler paylaştı. Yumaklı, 1 Eylül itibarıyla hayata geçirilen bitkisel üretim planlamasıyla, tarımsal üretiminde belirli havzalarda ve koşullarda üretimin teşvik edileceğini vurguladı.

Yumaklı, iklim değişikliği, doğal afetler, ve gıda milliyetçiliği gibi sorunların tarımsal üretimi tehdit ettiğini belirterek, ofislerinin bu risklere sürdürülebilir bir şekilde yanıt vermeyi hedeflediğinin altını çizdi.

Yumaklı, ülkenin su stresi altında olduğunu belirterek, suyun stratejik önemde bir kaynak olduğuna dikkat çekti. “Bizim için su, tarımsal üretim planlamasının en önemli girdisi olacak,” diyen Yumaklı, gelecekte su yönetiminin daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, tarımsal desteklerin sadeleştirildiğini belirtti. Geçmişte verilen desteklerin, 165 kalemden 3 ana başlığa indirildiğini ifade etti. Yeni modelde, desteklerin daha önceden üretim döneminden açıklanacağını, böylece çiftçilerin öngörülerinin artacağını açıkladı.

Tarımda belirlenen 13 stratejik ürünle birlikte, üretim planlamasında hedeflenen tonaj artışları açıklandı. Hububatta yüzde 13, baklagillerde yüzde 17, yağlı tohumlarda ise yüzde 22 oranında artış hedefleniyor. Yumaklı, böylece gıda arz güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz