1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Haziranda Artış Gösterdi

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Haziranda Artış Gösterdi

featured
service

Tarımsal girdi fiyat endeksi, 2023 yılı Haziran ayında ciddi bir artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, endeks aylık bazda %0,93, yıllık bazda ise %47,56 oranında yükseldi.

Verilere göre, Tarım-GFE endeksi, bir önceki aya kıyasla %0,93, geçen yılın Aralık ayına göre %16,66 ve geçen yılın aynı ayına göre %47,56 artış kaydetti. Ayrıca, 12 aylık ortalamalara göre (%42,99) de ciddi bir yükseliş söz konusu.

Endeksin ana gruplarında, tarımda kullanılan mal ve hizmetler %0,61, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler ise %2,84 oranında artış gösterdi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %44,6, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %67,47 yükseldi.

Yıllık Tarım-GFE’ye göre üç alt grup daha düşük, sekiz alt grup daha yüksek değişim sergiledi. En düşük yıllık artış, %23,54 ile tarımsal ilaçlar ve %27,53 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Buna karşın yıllık artışların en yükseği, %114,01 ile veteriner harcamaları ve %90,69 ile diğer mal ve hizmetler oldu.

Aylık Tarım-GFE verilerine göre ise alt gruplarda altı grup daha düşük, beş grup daha yüksek değişim sergiledi. Aylık en fazla düşüş, %0,13 ile veteriner harcamaları ve %0,17 ile hayvan yeminde oldu. Aylık en yüksek artış %3,67 ile diğer mal ve hizmetler ve %3,24 ile malzemelerde ölçüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Haziranda Artış Gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz