TCMB eski başekonomisti açıkladı: Merkez Bankası’ndan dolar kuruna kritik destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söz konusu gelişmelerle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) swap hariç net rezervlerde tarihi dip seviye kaydedildi.

Merkez Bankası rezervlerinin gerilemesi sonrası sosyal medya hesabından grafikle rezervlere dikkat çeken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, şu ifadelere yer verdi:

NOT: Kara’nın paylaştığı grafiğe yukarıda yer verilmiştir…

Ayrıca sosyal medya hesabından paylaşım Ekonomist Uğur Gürses ise, “Merkez Bankası son 2 günde 1.4’er milyar dolarlık alımlar yapmış. ‘Seçimden sonra kuru bırakacaklar’ endişesi sona ermiş” dedi.

Ayrıca rekor üstüne rekor kıran dolar kuru sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 70 katılımcı tarafından yanıtlanan 2024 Mart ayı anket sonuçlarına göre, katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi, 40,02 TL iken, bu anket döneminde 40,53 TL olarak kaydedildi.

Merkez Bankası’nın 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 41,15 TL iken, bu anket döneminde 42,79 TL olarak gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB eski başekonomisti açıkladı: Merkez Bankası’ndan dolar kuruna kritik destek!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz