1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB ve BDDK’dan kredi kartı yapılandırma adımı: 60 ay vade imkânı

TCMB ve BDDK’dan kredi kartı yapılandırma adımı: 60 ay vade imkânı

featured
service

Yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu olan vatandaşlar, dönem borçlarının asgari tutarını ödeyemediklerinde, kalan borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirme fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, ihtiyaç kredisi borçları da ana para ve faiz ödemelerinin 30 günü aşan gecikmelerinde, ilave kredi olmaksızın 60 aya kadar yapılandırılabilecek.

TCMB, kredi kartı borcu yapılandırmasında uygulanacak azami faiz oranını yüzde 3,11 olarak belirledi. Borcunu yapılandıran müşteriler, her aya düşen taksit tutarını asgari ödeme tutarı ile birleştirerek ödeme yapacaklar.

Yapılandırılan borcun en az yarısı ödenmeden, kredi kartı limiti artırılamayacak. Böylece, borç sahiplerinin birikmiş borçlarını ödemeleri teşvik edilecek.

BDDK, kredi kartı borçlarının asgari ödeme oranlarını yeniden düzenledi. 50 bin TL ve altındaki kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 20 olarak belirlenirken, 50 bin TL üzeri kartlar için bu oran yüzde 40’a çıkarıldı.

TCMB, kredi kartı dönem borcuna göre faiz oranlarını da farklılaştırdı. 25 bin TL altındaki kredi kartlarında azami faiz oranı yüzde 3,50, 25-150 bin TL arasındaki kartlarda yüzde 4,25, 150 bin TL üzerindeki kartlarda ise yüzde 4,75 olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB ve BDDK’dan kredi kartı yapılandırma adımı: 60 ay vade imkânı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz