1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB’den açıklama: Türk Lirası’nın reel değeri 3,5 yılın zirvesinde

TCMB’den açıklama: Türk Lirası’nın reel değeri 3,5 yılın zirvesinde

featured
service

– TÜFE Bazlı Reel Döviz Kuru Endeksi: Haziran ayında 61,90 puandan 61,99 puana revize edilen endeks, Temmuz ayında 62,90 puan olarak hesaplandı.- Yİ-ÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi: Temmuz ayında yüzde 0,3 artarak 94,69 puan oldu. Haziran ayı endeksi ise 94,30 puandan 94,40 puana revize edildi.- Gelişmekte Olan Ülkeler Bazlı Reel Efektif Endeksi: 50,02 puandan 50,79 puana yükseldi.- Gelişmiş Ülkeler Bazlı Reel Efektif Endeksi: 71,54 puandan 72,54 puana çıktı.

Nominal efektif döviz kuru, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre, Türk Lirası’nın ağırlıklı ortalama değeri olarak hesaplanmaktadır. Reel efektif döviz kuru ise enflasyon farklarının etkisini de dikkate alarak hesaplanan bir endekstir. Bu endeksin artışı, Türk Lirası’nın değer kazandığını ve Türk mallarının yabancı mallar karşısında fiyatının arttığını gösterir.

TCMB’nin açıkladığı bu veriler, Türk Lirası’nın uluslararası piyasalardaki değerini ve rekabet gücünü gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB’den açıklama: Türk Lirası’nın reel değeri 3,5 yılın zirvesinde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz