Tezgâhların yeni şampiyonu belli oldu! Limon bamyayı solladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da sıcak havaların hissedilmesiyle beraber pazarlarda meyve ve sebzelerde ürün hareketliliği başladı. Fasulye, kabak, patlıcan, biber ve bamya tezgahlarda yerini aldı. Ürünlerin çok çeşit olması fiyatlardaki düşüşü de beraberinde getirdi. Ancak limonun fiyatı dudak uçuklattı.

Yaz mevsiminde salataların vazgeçilmezi olan limon, fiyatıyla vatandaşları üzüyor. Yaz döneminde her zaman en pahalı ürünü bamya olurken, limon bamyayı solladı.

Ankara’nın pazarlarında geçtiğimiz ay 30-40 TL’den satılan limon 90 TL’ye çıkarak zam şampiyonu oldu. 1 ay öncesine kadar 30 TL’den satılan limon bu hafta tarihi bir artışla 90 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı.

Ünlü zincir marketlerde de limonun fiyatı 90 liraya dayandı.

Yazarımız Ali İnandım da bu haftaki köşesinde “Limon 90 lira!” başlıklı yazısında limon fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek “7-8 ayda 15-20’den 40-50’ye, bir haftada 80-90 liraya çıktı limonun fiyatı.” dedi. Denetimlerin yetersizliğini eleştiren İnandım, ilgili yazısında şu hususa dikkati çekti: “Çiftçi, tüccarın köleliğine memur edilmiştir. Tüccarlık da bir nevi eşkıyalık düzenine dönüşmüş ‘Dur’ diyen olmayınca. Her türlü ürün için geçerlidir bu düzen.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tezgâhların yeni şampiyonu belli oldu! Limon bamyayı solladı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz