1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanı Bolat, Enflasyondaki Düşüşü Değerlendirdi

Ticaret Bakanı Bolat, Enflasyondaki Düşüşü Değerlendirdi

service

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta’da düzenlenen AK Parti Teşkilat Buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun Haziran-Ağustos arası üç ayda 24 puan düştüğünü belirterek, “Daha hızlı bir düşüş bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda yüzde 20’li rakamlarla karşılaşabiliriz,” ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat, Türkiye’nin tarımsal üretimdeki büyümesine dikkat çekerek, Avrupa’da ikinci, dünyada onuncu sırada olduğumuzu belirtti. “AK Parti ve Cumhur İttifakı döneminde tarımsal üretim geliri 31 milyar dolardan 71 milyar dolara çıkmıştır,” dedi. Tarımsal ihracatın bu yıl 33 milyar doları aşmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Bolat, 86 milyon vatandaşın ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini vurguladı. Kritik ürünlerde ihracata sınırlamalar getirilirken, tüketicilerin uygun fiyatlarla ürün bulabilmesi için pazarın izlenmeye devam edeceğini aktardı. “İçeride çiftçilerimizin uygun şartlarda fiyat bulabilmeleri için ithalat sınırlaması getirmek durumunda kaldık,” diye ekledi.

Bolat, Türkiye’nin son yıllarda dış politikada kazandığı saygınlıktan da söz etti. “Dışarıdan bakıldığında çok güçlü bir Türkiye profili var. Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye 267 milyar dolar yatırım yaptı,” dedi. Yabancı yatırımcıların Türkiye’nin ihracat gücünün önemli bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

Bakan, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar attıklarını belirterek, “Üç yıl içinde enflasyonu yüzde 10’un altına indirmeyi hedefliyoruz. Enflasyon, ticari ahlakı bozuyor ve adaletsizlik yaratıyor,” değerlendirmesinde bulundu. Enflasyonun son üç ayda 24 puan gerilediğine dikkat çeken Bolat, “Gelecek yıl bu zamanlarda yüzde 20’li yıllık enflasyonu göreceğiz,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanı Bolat, Enflasyondaki Düşüşü Değerlendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz