1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TİM İhracat Pazar Monitörü Temmuz Raporu Yayınlandı

TİM İhracat Pazar Monitörü Temmuz Raporu Yayınlandı

featured
service

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracat Pazar Monitörü (İPM) ile ilgili Temmuz ayı verilerini açıkladı. Bu verilere göre, İhracat Talep Endeksi 99,3 puana gerilerken, Pazar Dayanıklılık Endeksi 99,7 puan olarak kaydedildi.

TİM’in yaptığı açıklamada, Temmuz ayında ihraç edilen ürünlere yönelik talep koşullarının, makroekonomik göstergeler ve öncü verilerle takip edildiği belirtildi. Bu bağlamda, İhracat Talep Endeksi aylık %1, yıllık %0,6 azalış göstererek 99,3 puana ulaştı. Bu rakam, uzun dönem referans değerinin altında kaldı.

Tüketici ve iş güvenindeki bozulmaların yanı sıra enflasyon beklentelerindeki sınırlı iyileşme, talep endeksinin uzun dönem ortalamasının altında kalmasına yol açtı. Özellikle yüksek faiz oranları ve belirsizlikler, tüketici harcaması ve yatırım kararlarını olumsuz etkiledi.

Temmuz ayında, Pazar Dayanıklılık Endeksi de aylık %0,1 azalma ancak yıllık %0,1 artış göstererek 99,7 puanda kaldı. Küresel jeopolitik risklerdeki kısmi iyileşmeye rağmen, ekonomik riskler ve belirsizlikler, ihraç pazarları üzerindeki dayanıklılığı olumsuz etkiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TİM İhracat Pazar Monitörü Temmuz Raporu Yayınlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz