1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tiryakilere kötü haber! Artık rafa kalkıyor: Ucuz ve pahalı sigara arasında fark kalmayacak

Tiryakilere kötü haber! Artık rafa kalkıyor: Ucuz ve pahalı sigara arasında fark kalmayacak

featured
service

Alınan yeni karar kapsamında geçtiğimiz hafta sigara ve alkollü ürünlerden alınan ÖTV oranı yüzde 19,49’a çıkarıldı. Bul yükselişle beraber sigara başına asgari maktu vergi 1,4249 lira iken, 20 sigaralık bir pakette bu vergi 28,5 lira yapıyor.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akşam son 6 aydaki Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre sigara için paket başına talep edilen asgari maktu vergi oranı yüzde 20 artış göstererek 34,2 liraya çıkarılacaktı. Bunun yanı sıra her paket sigara için 4.108 TL maktu vergi alınırken bu tutara da yapılan yüzde 20’lik artış fiyatı 5,8 TL olarak güncelleyecek.

ÖTV Oranının artmasıyla beraber bir sigara markası sigaraları 10’a çıkart 10 TL birden zam yapmıştı. Lakin söz konusu bu zam daha sonra geri çekildi. Zammı geri çekme nedenleri arasında enflasyonun olumsuz etkileneceği ve vergi sisteminin yeniden düzenleneceği düşüncesinin yer aldığı tahmin ediliyor.

yeni-proje-8.jpg

ÖTV Sisteminde yapılan yeni düzenleme kapsamında asgari maktu ve maktu vergi miktarlarında artış söz konusu olacak. Bunun yanı sıra nispi vergi oranları ise yüzde 63’ten yüzde 57’ye düşürüldü. Söz konusu bu düzenlemeyle beraber sigara fiyatlarındaki enflasyon baskısı azaltılırken her bir liralık maliyet artışının sigara fiyatlarına yansıma oranı ise 7,5 TL’den 5,2 TL’ye düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tiryakilere kötü haber! Artık rafa kalkıyor: Ucuz ve pahalı sigara arasında fark kalmayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz