1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Togg’a üvey kardeş geliyor! Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran gelişme

Togg’a üvey kardeş geliyor! Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran gelişme

featured
service

Son zamanlarda elektrikli otomobillere olan ilgi de talep de artmış durumda. Yollarda daha sık görmeye başladığımız elektrikli otomobiller teknoloji devlerinin de ilgisini çekmeye başlarken, sektörden yeni üretim haberleri de gelmeye devam ediyor. İşte Xiaomi’nin ardından elektrikli otomobil piyasasına adım atan iPhone üreticisi Foxconn’un Togg detaylı elektriklisi…

Teknoloji devleri, elektrikli otomotiv sektörüne yönelik ilgilerini artırıyor. Xiaomi’nin ardından şimdi de iPhone üreticisi Foxconn, elektrikli otomobil pazarına güçlü bir giriş yapıyor. Şirket, ilk elektrikli aracı Foxtron Model B’yi seri üretime sokmaya hazırlanıyor.

Foxconn’un elektrikli hatchback modeli Foxtron Model B, Togg’u da dizayn eden ünlü tasarım firması Pininfarina tarafından tasarlandı. Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Liu Yangwei, aracın 2024 son çeyreğinde seri üretime gireceğini ve 2025 başında siparişe açılacağını duyurdu. 450 km menzile sahip olacak Model B, 0,26 Cd sürtünme katsayısına sahip aerodinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.

Foxconn, elektrikli otomobil pazarında kendi markasının yanı sıra Çinli Geely ile de ortaklık kurdu. Bu ortaklık, ABD ve Avrupa dahil birçok ülkede satışa sunulacak elektrikli araçların üretimini kapsıyor. Şirket, bu stratejik hamle ile global pazarda güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.

yeni-proje-21-001.jpg

Foxtron Model B’nin diğer teknik detayları henüz açıklanmadı, ancak aracın menzili ve düşük sürtünme katsayısı, teknoloji severlerin ilgisini şimdiden çekmiş durumda. Foxconn’un bu yeni girişimi, elektrikli otomobil pazarında rekabetin daha da kızışacağını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Togg’a üvey kardeş geliyor! Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran gelişme
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz