1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tokat’ta Üzüm Hasadında Biyoteknik Mücadele Desteği Artıyor

Tokat’ta Üzüm Hasadında Biyoteknik Mücadele Desteği Artıyor

service

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tokat’ta gerçekleştirdiği üzüm hasadı sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Biyoteknik mücadele destekleri 2025 yılı itibarıyla seralarda 2 bin 550 liradan 3 bin 825 liraya, açık alanda ise 875 liradan 1.305 liraya yükseltiliyor.

Bakan Yumaklı, Tokat’ın asma yaprağının dünya çapında tanınan bir ürün olduğunu vurgulayarak, biyolojik mücadele projelerinin yaygınlaştırılmakta olduğunu belirtti. “Zirai ilaçların kullanımı ile ilgili yaptığımız analizlerde pestisit kalıntısı bulunursa bunları imha ediyoruz,” dedi.

Yumaklı, iklim değişikliğinin zararlılarla mücadeleyi zorlaştırdığını ve bu konuda biyolojik mücadele uygulamalarının devreye alındığını belirtti. “Hızla üreyen zararlılarla etkili bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor,” diye ekledi.

Özellikle üreticilerin bilinçli olarak yaptıkları çalışmaları Tarım İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri için tebrik eden Yumaklı, Tokat’ın bağlarında başarıyla gerçekleştirilen mücadeleler hakkında bilgi verdi. “Bu konuda başarı sağlandı ve zararlılarla kimyasal ilaç kullanmadan mücadele edildi,” ifadelerini kullandı.

Üzüm hasadı etkinliğinde Bakan Yumaklı’ya Vali Abdullah Köklü, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir de eşlik etti. Tokat’ın tarım potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalar devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tokat’ta Üzüm Hasadında Biyoteknik Mücadele Desteği Artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz