1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Torba Yasadan Emeklilere Dört Gözle Beklenen Müjde! Borç Affı Kapıda!

Torba Yasadan Emeklilere Dört Gözle Beklenen Müjde! Borç Affı Kapıda!

featured
service

Emeklilere Borç Affı GeliyorTürkiye’de emekliler, düşük maaşları nedeniyle hem günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor hem de bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları birikiyor. Bu nedenle emeklilere yönelik borç affı düzenlemesi talep ediliyordu. Artık tüm emekli vatandaşları kapsayacak bir borç affı çalışması başlatıldı. Bu düzenlemenin, kredi ve kredi kartı borçlarını kapsayacağı öğrenildi.

Torba Yasaya Eklenecek ve Hızla Meclisten GeçecekMilyonlarca emekli tarafından büyük bir heyecanla beklenen borç affı düzenlemesi için tarih verildi. TBMM, 1 Ekim’den itibaren yeni yasama dönemine başlayacak ve torba yasa maddeleri yeniden görüşmeye açılacak. Emeklilere yönelik borç affı düzenlemesinin de bu yasa kapsamında ele alınması bekleniyor. Ancak düzenleme çalışmaları iki bakanlık tarafından yürütüleceği için süreç uzayabilir. En geç Aralık ayına kadar borç affı düzenlemesinin gündeme gelmesi öngörülüyor.

Kredi ve Kredi Kartı Borçları YapılandırılacakEmeklilere yönelik borç affı kapsamı netleşti. Kamu bankalarına verilecek yetki ile emeklilerin borçları tek bir çatı altında toplanacak ve düşük faizli yapılandırma yapılacak. Hatta iki bakanlık anlaşırsa emeklilerin borç faizleri de silinebilir.

16 milyon emekli için önemli bir gelişme olan bu borç affında henüz net bir tarih yok. Ancak AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre hükümet, yıl sonuna kadar düzenlemeyi tamamlamak istiyor. Ocak ayında maaş zammı alacak olan emekliler, bu düzenleme sayesinde biriken borçlarını taksitli ödeme fırsatı yakalayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Torba Yasadan Emeklilere Dört Gözle Beklenen Müjde! Borç Affı Kapıda!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz