TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Vatandaşların alım gücü düştüğü için pazarlarda durgunluk yaşandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde konuşan Çelik, yetiştiricilerin pazar alanına sınırlı sayıda hayvan getirdiğini belirtti.

“Maalesef, bugüne kadar satış oranı ortalama yüzde 20 civarında kaldı. Bu sonuç bizi tatmin etmiyor.” diyen Çelik, vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle pazarlarda durgunluk yaşandığını söyledi. Çelik, bazı marketlerde yapılan kurbanlık satışlarının da olumsuz etkilediğine işaret etti.

Marketlerin çok çeşitli et satışı yaptığına işaret eden Çelik, şöyle konuştu.

“Kurbanın alınacağı yer kurban pazarlarıdır. Kurban kesilecek yerleri vatandaşlara gösteriyoruz. Belediyelerimiz her türlü imkanı sağlıyor. Almak isteyen her vatandaşımız gönül rahatlığıyla bu pazarlardan kurbanını alabilir. Ben de kurban pazarından aldığım küçükbaş hayvanı bayramın birinci günü keseceğim.”

Kurban pazarlarında satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini belirten Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığının her Kurban Bayramı’nda Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkları aldığını anımsattı ve geri gönderilecek hayvanlar için lojistik destek sağlandığını ifade etti.

Kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin Çelik, şunları kaydetti:

“Kurbanlıklar hastalıklı olmayacak. Küçükbaş hayvanın kurban edilebilmesi için bir yaşında olması lazım. Eğer bir yaşında değilse, fiziki yapısı itibarıyla bir yaşındaki hayvanla örtüşüyorsa kurban edilebilir. Ayrıca hayvanların kulak küpesi olması lazım. Kurban seçerken şartlar bellidir. Dolayısıyla kesim yapılırken de bu hayvanlara eziyet edilmemesi gerekiyor. Hayvanı tedirgin etmeden kesimi bilinçli bir şekilde yapmak lazım. Vatandaşların, çevre temizliği anlamında da büyük bir sorumlulukla bu bayramı geçirmelerini istirham ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Vatandaşların alım gücü düştüğü için pazarlarda durgunluk yaşandı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz