TÜED açıkladı: Emekli bayram ikramiyesine büyük darbe!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin TÜED Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, yaptığı yazılı açıklamada, bayram ikramiyesinin yıllar süren mücadele sonucunda alınabildiğini, bayram ikramiyesinin ilk 2018’de yılda iki kez bin lira olarak ödenmeye başlandığını anlattı. O dönem verilen ikramiye ile 5,20 gram altın alınabildiğini aktaran Tangören, bu yıl ödenen bayram ikramiyesiyle sadece 1,26 gram altın alınabildiğini kaydetti.

Tangören, “Yani bayram ikramiyesinin 6 yıl içerisindeki reel alım gücü kaybı yaklaşık 4 gram altın değerinde. Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücü, altın karşısında yüzde 80 eridi. Bir başka ifadeyle, eğer ikramiyelerimiz alım gücünü korumuş olsaydı bu bayram her emekli 12 bin 340 TL ikramiye almış olacaktı” dedi.

“Bayram ikramiyelerimiz enflasyon karşısında ciddi oranda erimiş, reel alım gücünü kaybetmiştir” diyen Tangören, “Geçmişte bir kurbanlık alınabilen bayram ikramiyesiyle bugün sadece 4 kilo et veya 3 kilo baklava alınabiliyorsa ortada büyük bir sorun var demektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜED açıkladı: Emekli bayram ikramiyesine büyük darbe!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz