TÜİK açıkladı: Dış ticaret haddi şubatta arttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İthalat birim değer endeksi ise şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,9 azaldı. Bu düşüş, gıda, içecek ve tütün sektöründe yüzde 3,1, yakıtlarda yüzde 17, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 4,1 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

İhracat miktar endeksi, aynı dönemde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,6 arttı. Bu artış, gıda, içecek ve tütün sektöründe yüzde 32,2, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 22,2, yakıtlarda yüzde 60 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 14,7 olarak gerçekleşti.

İthalat miktar endeksi ise yüzde 3,5 azaldı. Bu azalış, gıda, içecek ve tütün sektöründe v6,4, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 19, yakıtlarda yüzde 2,8 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 9,7 olarak gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre, ihracat miktar endeksi ocakta yüzde 1,7 artarak 155,5’e yükseldi. İthalat miktar endeksi ise aynı dönemde yüzde 6,3 artarak 123,3’e yükseldi.

İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan dış ticaret haddi ise geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 puanlık bir artışla 86,7 olarak kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK açıkladı: Dış ticaret haddi şubatta arttı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz