1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK enflasyonu açıkladı zamlar netleşti: Memur ve emekli maaşı, kira zam oranı, akaryakıt zammı, alkol ve sigara zammı…

TÜİK enflasyonu açıkladı zamlar netleşti: Memur ve emekli maaşı, kira zam oranı, akaryakıt zammı, alkol ve sigara zammı…

featured
service

Mayıs ayında aylık enflasyon yüzde 3,37, yıllık enflasyon ise yüzde 75,45 seviyesindeydi. Yıllık enflasyonda sekiz ay sonra ilk kez düşüş yaşandı ve aylık enflasyon 13 ayın en düşük seviyesine geriledi.

TÜİK’in verileri duyurmasıyla birlikte emekli ve memur maaşların gelecek olan zam belirlenirken, kira zam oranı, akaryakıta gelen zam oranı ve bedelli askerlikte yeni ücretler belli oldu.

TÜİK, 2024 Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve bu rakamlar doğrultusunda memur ve emeklilerin alacakları zam oranları da netleşti.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ilk yarısında gerçekleşen yüzde 24,73’lük enflasyon oranı kadar zam alacaklar.

Memur ve memur emeklileri ise maaşlarına toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı olan yüzde 19,31 oranında zam yapılacak.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların beklediği TÜİK verileriyle birlikte, fahiş fiyatların görüldüğü ve Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan kiralarda yapılabilecek en fazla zam da belli oldu.

Türkiye’de konut kiralarında uygulanan tavan zam sınırlaması, 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. Bu değişiklikle birlikte, kira artış oranları yeniden tüketici enflasyonuna (TÜFE) göre belirlenecek.

Daha önce 12 aylık ortalamaya göre belirlenen konut kira zamları, fahiş artışları önlemek amacıyla yüzde 25 tavan zam sınırıyla sabitlenmişti. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, kira artış oranları tamamen TÜFE’ye bağlanacak. Bu kapsamda, temmuz ayında sözleşmesi yenilenecek olan kiracılar için ev sahipleri yüzde 65,07 oranında zam yapabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK enflasyonu açıkladı zamlar netleşti: Memur ve emekli maaşı, kira zam oranı, akaryakıt zammı, alkol ve sigara zammı…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz