1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK ile vatandaşın yıl sonu enflasyon oranı beklentisi arasında dağlar kadar fark var! Yüksek enflasyon altında ezilmeye devam

TÜİK ile vatandaşın yıl sonu enflasyon oranı beklentisi arasında dağlar kadar fark var! Yüksek enflasyon altında ezilmeye devam

featured
service

Rapora göre, hanehalkının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 93 olarak gerçekleşti. Haziran 2024 itibarıyla yıllık enflasyon beklentisi ise geçen aya göre değişmeyerek yüzde 113 oldu.

Hanehalkının Haziran 2025’e kadar olan 12 aylık dönemde enflasyon beklentisi yüzde 97 olarak ölçüldü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, verileri tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 oldu.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ise haziranda yüzde 42,61 oldu.

Verileri değerlendiren Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, “Kabaca yüzde 100 seviyesindeki hanehalkı enflasyon beklentileri manşet enflasyonun yaklaşık 30 puan üzerinde seyrediyor. Bu seneden yıl sonuna kadar iniş olması olumlu ama henüz Merkez Bankası’nın verdiği hedefleri çıpalama noktasında maalesef değiliz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK ile vatandaşın yıl sonu enflasyon oranı beklentisi arasında dağlar kadar fark var! Yüksek enflasyon altında ezilmeye devam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz