1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK Rakamları ile Pazardaki Rakamlar Birbirini Tutmadı: ‘Yüzde 100’e Yakın Fark Var’

TÜİK Rakamları ile Pazardaki Rakamlar Birbirini Tutmadı: ‘Yüzde 100’e Yakın Fark Var’

featured
service

Öztürk’ün ‘Nasılsınız’ diye sorduğu bir yurttaş, “Pahalılık olmasa iyiyiz de pahalı olduğu için iyi değiliz. Bakana göre güllük gülistanlık her şey. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

TÜİK enflasyonuna göre belirlenen güncel fiyat listesinde 7,76 TL olduğu ifade edilen soğan için Bursalı esnaf en ucuz soğanın kilosunun 17,50 TL olduğunu söyledi. Bir başka pazar esnafı ise haziran ayında 7,76 TL’ye hiç soğan satmadıklarını, şu an 15 TL’nin kendilerini kurtarmadığını ifade etti.

Bir başka yurttaş ise, “Bir insan kaç sene yaşar? 220 senede bir araba alabiliyorsun. Siz ölün de bir şey almayın diyorlar. Çocuğum bir şey alamayacak kardeşim. Türkiye’nin durumu neyse onu güzelce dengeleyecekler. Sen birisine 100 birisine 10 verirsen olur mu” dedi.

Bamya satan pazarcı, “Vatandaş karpuz alamıyor. Bamyanın sezonu ama alamıyorlar. Ben esnaf olmama rağmen bazı ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılayamıyorum. Müşterilerimizin çoğunluğu emekli. Onların durumu biraz daha iyi olsa bizde de satış olur” şeklinde konuştu.

TÜİK tarafından hazırlanan güncel fiyat listesinde zeytinyağının fiyatının 113 TL olduğu belirtilmişti. Bursalı esnaf Gemlik zeytinyağının kilosunun 350 TL olduğunu, en ucuz zeytinyağının ise 300 TL civarında satıldığını açıkladı.

Pazarda Öztürk’ü gören bir yurttaş ise hayat pahalılığına karşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Hayat pahalılığına isyandayım. Emekli maaşlarımız belli. Bundan 20 sene önce ben torunlarıma baktım. Çocuklarımdan para istemeden onlara 6- 7 çeşit meyveden püre yapıp yedirdim. Bu sene ben kendime bir kilo çilek alıp yiyemedim, reçel yapamadım. Bundan daha önce tezgahların en önlerinden istediğim şeyleri alırdım. Şimdi gidip ‘ayrılmış ikinci el şeyleriniz var mı’ diye soruyorum. Beğenmedikleri partinin zamanında ben iki çocuk okuttum. İkisini de borçsuz evlendirdim. Bir tanesine de ev aldım tek bir kişinin çalışmasıyla. Şu anda iki çocuğu olup kirada oturan bir kişinin çalışmasıyla ev alsın da göreyim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK Rakamları ile Pazardaki Rakamlar Birbirini Tutmadı: ‘Yüzde 100’e Yakın Fark Var’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz