Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor! İşte vergi taslağının son hali! A’dan z’ye yeni vergi paketi…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahşişe ve motokuryelere yeni vergi getirilecek mi?

Yeni yasa teklifiyle birlikte, Türkiye’deki şirketler için Asgari Kurumlar Vergisi uygulaması başlatılıyor. Bu vergilendirme modeli, indirim ve istisnalar düşülmeden önceki kurum kazancının yüzde 10’u olarak hesaplanan asgari vergi veya beyan edilen hasılatın yüzde 2’si matrah kabul edilerek yüzde 10 olarak hesaplanan asgari verginin yüksek olanından az olamayacak.

Bilanço ve işletme hesabı esasına göre defter tutan ticari kazanç mükellefleri ile serbest meslek kazançlarına yönelik olarak da Asgari Gelir Vergisi düzenlemesi getiriliyor. Ticari ve serbest meslek mükelleflerinin yıllık beyannamelerinde beyan ettikleri vergiye tabi kazançlarının hasılatlarının yüzde 5’inden az olması halinde, aradaki fark üzerinden tarifeye göre vergi hesaplanacak.

Doktor, avukat, diş hekimi gibi serbest meslek kazancı elde edenlerden hasılat kontrolü ve beyanları ile hasılat kontrolleri sırasında elde edilen verilere göre tespit edilen kazançları arasında yüzde 20’den fazla fark bulunması halinde izah istenecek. İzahı yeterli görülmeyenlere, hasılat tespitlerine göre belirlenen kazanç üzerinden tarhiyat yapılacak.

Çok uluslu şirketlere yönelik olarak Küresel Asgari Kurumlar Vergisi uygulanacak. Bu verginin oranı yüzde 15 olarak belirlendi.

Gayrimenkullerle ilgili birçok öneri teklifte yer bulamadı. Gayrimenkullerde 5 yıl elde bulundurma ile ilgili düzenleme ve konut kira istisnasının kaldırılmasına ilişkin düzenleme teklife dahil edilmedi. Ayrıca, tapuda gerçek bedele geçiş önerisi de tekliften çıkarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor! İşte vergi taslağının son hali! A’dan z’ye yeni vergi paketi…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz