1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk girişimciler ve yabancı yatırım fonları, küresel kripto borsası kurdu

Türk girişimciler ve yabancı yatırım fonları, küresel kripto borsası kurdu

featured
service

Türkiye’de uzun süredir beklenen ve kamuoyunda kripto yasası olarak bilinen Sermaye Piyasası Kanunu düzenlemesini takip eden ilke kararlarla Türkiye’deki kripto ekosisteminin manzarası değişmeye başladı. Netleşen regülatif ortam, halihazırda kripto için bölgesinin lideri konumundaki Türkiye’yi kritik bir pazar haline getirdi. Blokzinciri ve kripto altyapısı odağındaki, Türk kuruculu lider şirket United Chain Tech’in yabancı yatırımcılar ortaklığıyla Nisan 2024’te hayata geçirdiği DarkEx, Türkiye pazarının yeni oyuncuları arasına katılma planlarını paylaşan son küresel kripto para borsası oldu.

Likidite olarak en büyük küresel kripto borsasını aşan bir finansal ürün ve hizmet setine sahip olan küresel blokzinciri altyapısı şirketi United Chain Tech tarafından yabancı yatırım fonlarının ortaklığıyla kurulan DarkEx’in kurucu ortakları da Türk girişimcilerden oluşuyor. Murat Tuğberk Sancaklı’nın CEO’luk görevini üstlendiği şirkette Eray Gündoğan COO, Yılmaz Çağrı İşbuğa ise CTO görevlerini yürütüyor. CFO koltuğunda ise Birol Balık oturuyor.

Misyonlarının bir kripto borsası olmanın ötesine geçtiğini belirten DarkEx COO’su Eray Gündoğan, “Yatırımcıların yolculuklarının her aşamasında güç veren, güvenli, kullanıcı dostu bir ekosistem oluşturmaya odaklandık. Hem yeni başlayan hem de deneyimli yatırımcıların ihtiyaç duydukları araçları, eğitsel içerikleri ve desteği sağlamayı hedefliyoruz. Öte yandan, güvenliği her şeyin merkezine koyuyoruz.

Bugün Güney Asya, Latin Amerika, Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ve MENA ekipleriyle 250 kişilik bir kadroya sahip olan DarkEx’in tüm çalışanları, kullanıcı deneyimini önceliyor. Gürcistan ve Arnavutluktaki ofislerimizde görev alan 100’ü aşkın DarkEx çalışanının yanı sıra Avrupa ofislerimizde de faaliyet gösteriyoruz. Yakında, tüm ekipleri merkezimiz olan Dubai’ye taşıyacağız ve küresel hizmetlerimizi Dubai’den yöneteceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk girişimciler ve yabancı yatırım fonları, küresel kripto borsası kurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz