1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Daron’la gurur duyuyor

Türkiye Daron’la gurur duyuyor

featured
service

Komite’nin açıklamasında, “Ekonomi bilimlerinde bu yılın ödül sahipleri, uluslar arasındaki refah farklılıklarını anlamamıza yardımcı oldular. Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson bir ülkenin refahı için toplumsal kurumların önemini ortaya koydular. Hukukun üstünlüğünün zayıf olduğu ve halkı sömüren kurumların bulunduğu toplumlarda büyüme ya da daha iyiye doğru değişim gerçekleşmez. Ödül sahiplerinin araştırmaları bunun nedenini anlamamıza yardımcı oluyor.” ifadelerine yer verildi.

Prof. Acemoğlu, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar’dan sonra Türkiye’ye Nobel’i getiren 3. isim oldu. Acemoğlu siyasetçiler, ekonomistler ve iş insanları tarafından “gurur verici” başarısı nedeniyle tebrik edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yağtığı konuşma da Acemoğlu’na yer vererek, “2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu’nu tebrik ediyoruz.” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyada Acemoğlu ile fotoğrafını paylaşarak, “Kendisine, 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü, çok öğretici bulduğum ‘Ulusların Düşüşü’ adlı eseri için Çankaya Köşkü’nde takdim etmiştim. Bu ödül Türkiye için gurur verici.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Acemoğlu’nu tebrik ettiği paylaşımında, “Nobel jürisinin açıklamasındaki ifadelerin ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin gerekçelerini anlatması açısından çok anlamlı olduğunu değerlendiriyorum.” uyarısında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Acemoğlu’nun eserlerinden ve kendisiyle yaptığı istişarelerden istifade ettiğini, Nobel ödülünü alacağından hiç şüphesi olmadığını vurgularken “meslektaşım” dediği Acemoğlu için, “Ülkem ve bilim camiamız adına büyük bir gurur duydum.” dedi.

Davutoğlu, komitenin temel tezlerinin Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçte gerek uluslararası toplum gerekse Türkiye için hayati önem taşıdığını ifade etti. Gelecek Partisi Genel Başkanı, “Sosyal kurumların ülke refahı açısından önemi” tezinin Türkiye için her zamankinden daha değerli ve ilham verici olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Daron’la gurur duyuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz