1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye kişisel servet artışında 1. sırada

Türkiye kişisel servet artışında 1. sırada

featured
service

Türkiye ayrıca, 2008-2023 döneminde Türk Lirası cinsinden yüzde 1708 oranında servet artışıyla da öne çıkıyor. Bu performansıyla Türkiye, bu dönemde en fazla servet artışı yaşayan ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’yi yüzde 1431 artışla Kazakistan ve yüzde 608 artışla Rusya takip ediyor.

UBS raporunda ayrıca, Türkiye’deki milyoner sayısının da önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 43 artarak 87 bin 77’ye yükseleceği tahmin ediliyor. Bu tahminle Türkiye, milyoner sayısında önemli bir artış yaşayacak ve bu alanda Tayvan’ın ardından ikinci sıraya yerleşecek.

Ancak raporda, Türkiye’nin servet artış hızında son yıllarda bir düşüş yaşandığı da belirtiliyor. 2000-2013 yılları arasında Türkiye’nin servetinde yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 11 olduğu, ancak 2010-2023 döneminde bu oranın yüzde 1’e düştüğü ifade ediliyor.

UBS’nin raporu, Türkiye’nin ekonomik gelişimi ve servet artışı açısından önemli veriler sunarken, önümüzdeki dönemdeki ekonomik politikaların bu trendi nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye kişisel servet artışında 1. sırada
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz