1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve İsveç Arasında JETCO Protokolü İmzalandı

Türkiye ve İsveç Arasında JETCO Protokolü İmzalandı

service

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İsveç arasında ikili ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak amacıyla önemli bir JETCO Protokolü imzaladıklarını duyurdu.

Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsveç’te Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile düzenlenen Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO/ETOK) II. Dönem Toplantısı’nda bir araya geldiklerini belirtti. Bu toplantının iki ülke için yeni işbirlikleri açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Toplantıda, yenilenebilir enerji, sağlık turizmi, yeşil ekonomi, teknoloji, savunma, KOBİ’ler ve girişimler gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmek için zemin hazırlandığını vurgulayan Bolat, bu çabalarının JETCO Protokolü ile somut hale getirildiğini aktardı.

Bakan Bolat, ayrıca İsveç ile gümrük birliğinin modernizasyonu için ortak çalışmalar yapılmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Küresel ticaretteki dijitalleşme ve yeşil dönüşüm bağlamında, Türkiye’nin Avrupa ve dünya genelindeki ticari gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Bolat, Türk iş dünyasının, İsveçli iş insanları için güvenilir bir ticari ortak olarak öne çıktığını ifade etti.

Ömer Bolat, “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantılar, yeni iş birliği alanlarının ortaya çıkmasına ve Türkiye ile İsveç’in ekonomik ilişkilerinin daha da derinleşmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ve İsveç Arasında JETCO Protokolü İmzalandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz