1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye, Yüksek Teknoloji Yatırımlarında Hedeflerini Büyütüyor

Türkiye, Yüksek Teknoloji Yatırımlarında Hedeflerini Büyütüyor

service

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle HİT-30 Programı çerçevesinde Türkiye’de yüksek teknoloji yatırımlarının artan ilgisine dikkat çekti. Kacır, “Bu yıl sonuna kadar birkaç büyük yatırımı duyurmayı planlıyoruz,” dedi.

Bakan Kacır, İstanbul Havalimanı’nın global ölçekte bir teknoloji ve insan kaynağı merkezi olma yönünde önemli bir adım attığını belirtti. Kacır, “Türkiye son 22 yılda büyük bir AR-GE ve inovasyon ekosistemi yarattı,” ifadesini kullandı.

Türkiye Tech Visa Programı aracılığıyla, teknoloji girişimlerinin Türkiye’ye büyük bir ilgi göstermesini sağladıklarını kaydeden Kacır, “Bu program ile nitelikli insan kaynaklarına hızlandırılmış çalışma ve ikamet izinleri sunarak girişimcileri destekleyeceğiz,” dedi.

Kacır, Türkiye’nin milyar dolar değerindeki teknoloji girişimlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, 2030 yılına kadar 100 bin yeni teknoloji girişimi doğmasını planladıklarını vurguladı. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’nda dünyanın en büyük teknoparkını kuracaklarını da ifade etti.

Kacır, Chery ile henüz bir yatırım anlaşması yapılmadığını belirtirken, başka markalarla da görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Yatırımların sadece üretim değil, aynı zamanda AR-GE ve inovasyon yatırımları olarak planlandığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye, Yüksek Teknoloji Yatırımlarında Hedeflerini Büyütüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz