1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de bilet alan herkes onu tercih ediyordu! Türk şirketi artık Fransız oldu

Türkiye’de bilet alan herkes onu tercih ediyordu! Türk şirketi artık Fransız oldu

featured
service

Türkiye’nin popüler online otobüs ve uçak bilet satış platformu Obilet, Fransa merkezli seyahat devi BlaBlaCar tarafından satın alındı.

Yolculuk planlaması alanında Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Obilet, artık Fransız kökenli BlaBlaCar bünyesinde hizmet verecek. BlaBlaCar’ın Obilet’i satın alması, Türkiye’de seyahat sektöründe büyük yankı uyandırırken, sektör için de önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor.

Rekabet Kurulu, Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin Fransız şirket Comuto SA (BlaBlaCar’ın ana şirketi) tarafından devralınması işlemine onay verdi. Yapılan açıklamada, “Obilet Bilişim Sistemleri AŞ’nin tüm hisselerinin Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulunmuştur” denildi. Bu onayla birlikte satın alma işleminin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Rekabet Kurulu, satış işleminin tüm hisseleri içerdiğini belirtse de, Webrazzi’ye açıklamada bulunan Obilet yetkilileri, yalnızca çoğunluk hisselerinin devredildiğini açıkladı. Temmuz ayında başlayan bu süreçle birlikte BlaBlaCar, Türkiye pazarındaki etkisini daha da genişletmeyi hedefliyor.

BlaBlaCar’ın Obilet’i bünyesine katması, seyahatseverler için daha entegre hizmetler ve kullanıcı dostu çözümler sunmayı vaat ediyor. Obilet kullanıcıları, bu yeni birleşme sayesinde BlaBlaCar’ın global ağındaki birçok avantaja da erişim sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de bilet alan herkes onu tercih ediyordu! Türk şirketi artık Fransız oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz