1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de Sadece 180 Tane Var! Otomobilciler ‘İki Kere Düşünün’ Diye Uyardı

Türkiye’de Sadece 180 Tane Var! Otomobilciler ‘İki Kere Düşünün’ Diye Uyardı

featured
service

Yüksek fiyatlar nedeniyle araç alamayanlara araç kiralama önemli bir alternatif olurken, süreçte dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin de konuşan Selçuk Nazik, bazı firmaların bu durumu suistimal ettiğini bildirdi. “Kısa dönem kiralamalarda, kiralama ücretinin peşin olarak kredi kartı ya da havale yoluyla ödenmesi nedeniyle sorunlar yaşanabiliyor” diyen uzman isim, özellikle internet sitelerinden yapılan araç kiralamalarda sahte sitelere ve aşırı düşük fiyat tekliflerine dikkat çekti.

Nazik kiralık araçlarda kullanıcı hatası konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, kasko kapsamının önemline dikkat çekti. Aracı teslim alırken dikkatli bir şekilde gözlem yapılması gerektiğini de söyleyen uzman isim, motor arızası gibi durumlarda aracı hareket ettirmeden yol yardımı ile iletişime geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde arızanın kullanıcı hatası olarak kaydedilebileceğini ve faturanın kiracıya yansıtılabileceğini hatırlattı.

Araç kiralama, ikinci el ve sıfır araç satışlarında yaşanan mağduriyetlerin yıllardır sürdüğüne dikkat çeken Nazik, bu sorunun çözümü için kanun yapıcıların daha etkin rol alması gerektiğini ifade etti ve, “Gıda sektöründe olduğu gibi, mağduriyet yaratan firmaların kamuoyuna açıklanması ya da bir liste yayınlanması, dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilir. Hem tüketiciler daha dikkatli olmalı hem de yetkililer bu konuda köklü çözümler geliştirmeli” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Sadece 180 Tane Var! Otomobilciler ‘İki Kere Düşünün’ Diye Uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz