1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’deki girişimciler artık Hollanda’da 10 günde şirket kurabiliyor

Türkiye’deki girişimciler artık Hollanda’da 10 günde şirket kurabiliyor

featured
service

Son 20 yılda üniversite ve özel sektör işbirliklerini artıran, doğrudan yabancı yatırımcılara yönelik kolaylıklar sağlayan ve girişimciliği teşvik eden Avrupa ülkeleri, küresel startup ekosisteminde öne çıkmayı başardı. Küresel risk sermayedarlarının makro koşullar gereği temkinli davrandığı bir dönemde dahi Avrupa’daki girişimler, yılın ilk çeyreğinde 14 milyar dolar yatırım aldı. Dealroom’un yılın ilk çeyreğine ilişkin verileri, Avrupa’nın en girişimci dostu ülkelerinin de Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve Hollanda olduğunu ortaya koydu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Unusual Companies İş Geliştirme Müdürü Yavuz Selim Yaşar, “Avrupa, uluslararası pazarları hedefleyen Türk girişimcilerin kolayca erişebildiği ve yatırım yaparak şirketleşebildiği bir kıta. Özellikle Avrupa Birliği üyesi olan, regülasyon anlamında daha ılımlı ve politik atmosfer açısından istikralı ülkeleri değerlendiren girişimciler için Hollanda öne çıkıyor” diye konuştu.

Dealroom raporu, Hollanda’da kurulmuş erken veya geç aşama girişimlerin üç ay boyunca aldığı toplam yatırım tutarının 1,5 milyar dolara ulaştığını gösterdi. Hollanda, yatırım tutarı bakımından Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın gerisinde kalsa da, özellikle Hollanda merkezli girişimlere yapılan risk sermayesi yatırımlarındaki yıllık artış, bölgenin dünyanın dört bir yanında girişimciler için artan popülaritesini ortaya koydu. Hollanda merkezli girişimlerin 2024’ün ilk çeyreğinde 825 milyon doları aşkın yatırım aldığını vurgulayan Yavuz Selim Yaşar, “Yatırım miktarı, yıllık bazda %160 artışa işaret ediyor. Bu da Hollanda girişimcilik ekosisteminin artan popülaritesini ortaya koyuyor. Bu trendin arkasındaki en önemli faktör, Hollanda hükümetinin dünyanın dört bir yanından girişimcilere yönelik ılımlı ve teşvik edici tavrı. Yabancı girişimcilerin ülkeye doğrudan yatırım yapması, oturum izni ve daha sonra da Hollanda vatandaşlığı gibi faydalarla teşvik ediliyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’deki girişimciler artık Hollanda’da 10 günde şirket kurabiliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz