1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Değerlendirmeleri

Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Değerlendirmeleri

service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Global Liderler Zirvesi’nde video mesaj ile yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Orta Vadeli Programı (OVP) ve ekonomik hedefleri hakkında bilgiler paylaştı. Şimşek, enflasyon beklentileri düştükçe Türkiye’nin ekonomik öngörülebilirliğinin de artacağına inandığını belirtti.

Bakan Şimşek, yaptığı değerlendirmede, “Ekim ayında piyasa, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisini %45,3 olarak öngörüyordu. Bugün ise bu oran %27,5 seviyesine geriledi. 24 ay sonrası beklenti de %26’dan %18 seviyelerine düştü.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, OVP kapsamında yüzlerce yapısal reform eylemi planlandığını vurgulayarak, ilk iki çeyrekte bu reformların %67’sinin tamamlandığını belirtti. “Dünya mükemmel değil, ama %67 önemli bir başarıdır” diyen Şimşek, siyasi istikrarın ve meclis desteğinin reform hızını artıracağına inandığını ifade etti.

Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler grubuna erişim hedefini vurgulayan Bakan, istihdam oranlarının artırılması gerektiğini kaydetti. Özellikle kadınların iş gücüne katılım oranını artırma amacı güttüklerini belirten Şimşek, OECD ortalaması ile Türkiye’nin oranı arasında büyük bir fark olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, HIT-30 programıyla yüksek teknoloji yatırımlarının destekleneceğini belirtmiş ve enerji dönüşümüne olan ihtiyacı vurgulamıştır. Son 20 yılda yenilenebilir enerjiye önemli yatırımlar yapıldığını ve bu oranın artırılacağını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Değerlendirmeleri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz