1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu belli oldu: Tüpraş liderliği yine kaptırmadı

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu belli oldu: Tüpraş liderliği yine kaptırmadı

featured
service

TÜPRAŞ, 484,2 milyar liralık üretimden satış rakamıyla listede ilk sırayı aldı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olma unvanını koruyan TÜPRAŞ, bu başarısıyla sektöründeki liderliğini bir kez daha pekiştirdi.

2022 yılında üçüncü sırada yer alan Ford Otomotiv, bu yıl önemli bir sıçrama yaparak 238 milyar liralık üretimden satışla ikinci sıraya yükseldi. Bu başarının ardında yatan nedenler arasında ihracat artışı ve üretim kapasitesindeki genişleme gösteriliyor.

Geçen yıl ikinci sırada yer alan Star Rafineri, bu yıl 226,8 milyar liralık üretimden satışla üçüncü sıraya geriledi. Star Rafineri, ülkenin enerji sektöründeki önemli oyuncularından biri olmaya devam ediyor.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), 142,5 milyar liralık üretimden satışla dördüncü sırada yer aldı. Geçen yıl yedinci sırada bulunan Toyota Otomotiv ise 127,4 milyar liralık satışla beşinci sıraya yükselerek dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Oyak-Renault, üç basamak yükselerek 107,2 milyar liralık üretimden satışla altıncı sıraya çıktı. Arçelik ise 99,9 milyar liralık üretimden satışla yedinci oldu ve sektöründeki güçlü konumunu sürdürdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu belli oldu: Tüpraş liderliği yine kaptırmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz