1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin en büyük zeytin üreticileri halka arz oluyor! SPK’dan onay geldi: İşte pay başına satış oranları…

Türkiye’nin en büyük zeytin üreticileri halka arz oluyor! SPK’dan onay geldi: İşte pay başına satış oranları…

featured
service

Cem Zeytin halka arz işlemleri için pay başına satış fiyatının 15,30 TL olduğunu açıkladı. Halka arz sonrasında yapılacak halka açıklık oranının %24,87 olduğu belirtilirken halka arz edilecek tayların %60’ın yurt içi bireysel yatırımcıya %40’ının ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Balıkesir Edremit’te faaliyete geçen Cem Zeytin, 1990’lı yılların başında bugünkü sofralık siyah ve yeşil zeytin üretimine başladı. 18.000 metrekarelik kapalı olmak üzere toplam 53.000 metrekare alana kurulan Edremit tesisinde faaliyetlerine devam eden şirket yıllık 25.000 ton üretim kapasitesine sahiptir. Zeytin, doğal ve sağlıklı zeytin çeşitleri başta olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına üretim gerçekleştiren firma Mut tesisinde toplamda zeytin üretimi kapasitesinin 25.000 ton/yıl olması hedefleniyor.

Cem Zeytin | Doğadan Sofralara

Bu doğrultuda toplam üretim kapasitesinin 50.000 ton/yıla ulaşması planlanıyor. Tesisin üretimde tükettiği elektrik enerjisini kendi ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması da oldukça dikkat çekmektedir. Edremit ve Mut tesislerinin çatılarında toplamda 8,45 MWp GES yatırımı yapılması bekleniyor. Üretim süreci kapsamında Sürdürülebilir tarım ve üretim politikalarının benimsenmesi amaçlanırken çevreci yaklaşımın tarladan sofraya kadar tüm ürün yolculuğu süresince istikrarlı bir şekilde ilerlemesi amaçlanıyor. Yeni lezzet çalışmaları için ar-ge çalışması yapılan Cem Zeytin, müşteri memnuniyetini de ön planda tutuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en büyük zeytin üreticileri halka arz oluyor! SPK’dan onay geldi: İşte pay başına satış oranları…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz