1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin en önemli ihracat ürünü! Türkiye dünya lideri!

Türkiye’nin en önemli ihracat ürünü! Türkiye dünya lideri!

featured
service

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sağlıklı gıdalar listesinde yer verilen kuru meyvelerde Türkiye, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirde üretim ve ihracatta dünya lideri konumunda.

Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin kuru meyve sektöründe başarılı bir giriş yaptığını belirterek, 2024 yılının ikinci yarısında da bu başarıyı sürdürmeyi ve yıl sonu için belirledikleri 1,8 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Aydın’ın dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği önemli bir ihracat ürünü olan kuru incir, ihracatta lider konumunu sürdürüyor.

Besleyici özellikleri ve sağlık faydalarıyla bilinen kuru incir, yüksek potasyum ve lif kaynağı olmasıyla sindirim sistemini düzenler, antioksidan özellikleriyle vücuttaki serbest radikallerle mücadele eder, kalp sağlığı için önemli olan potasyumu bol miktarda içerir ve kemik sağlığını destekleyen kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir. Ayrıca, doğal olarak yüksek şeker içeriği sayesinde hızlı bir enerji kaynağı olarak da önem taşır.

Bu başarılar, Türkiye’nin kuru meyve sektöründeki uluslararası rekabet gücünü artırırken, sektörün geleceği hakkında olumlu sinyaller veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin en önemli ihracat ürünü! Türkiye dünya lideri!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz