Türkiye’nin önde gelen mobilya deviydi. Artık sadece adı bilinecek ”iflas etti”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüz ekonomik koşullarında birçok işletme benzer zorluklarla karşı karşıya kalmakta ve maalesef bazıları iflas etmek durumunda kalmaktadır. Arin Yatak’ın iflası da bu zorlu sürecin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle pandemi sonrasında çok sayıda şirket iflasını açıklamak zorunda kaldı. İflas dalgası artarak devam ederken bu kez mobilya devi iflasıyla gündeme geldi.

Duvar’daki habere göre; Mobilya sektöründeki zorlu ekonomik koşullar nedeniyle birçok firma zor günler geçiriyor. Son olarak Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ve 9 yıl önce kurulan Arin Yatak, iflas etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Pandemi sürecinde ticaret dengelerinin değişmesi ve tedarik zincirlerinin kopmasıyla birlikte birçok şirketin ayakta kalması güçleşti. Arin Yatak gibi bazı firmalar, bu zorlu piyasa koşullarına uyum sağlayamadı ve iflas etmekten kaçınamadı.

Arin Yatak, 2015 yılında İnegöl’de kurulmuş bir mobilya şirketiydi ve özellikle baza ve yatak setleri üretimiyle tanınıyordu. Ancak ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak iflas etmek zorunda kaldı.

Firma, konkordato mühletini uzatma talebinin reddedilmesiyle resmen iflas etti. Mahkeme, Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasını onayladı ve adi tasfiye usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesine karar verdi. Konkordato Komiseri’nin görevi sona erdi ve mahkemeden verilen tüm tedbirler kaldırıldı. Bu karar, İcra İflas Kanunu’nun 288. maddesi uyarınca ilan edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin önde gelen mobilya deviydi. Artık sadece adı bilinecek ”iflas etti”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz