1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Temmuz Ayı Ödemeler Dengesi Raporu

Türkiye’nin Temmuz Ayı Ödemeler Dengesi Raporu

service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan verilere göre, Temmuz 2024 döneminde Türkiye’nin ödemeler dengesinde dikkat çekici gelişmeler kaydedildi. Doğrudan yatırımlar kapsamında 670 milyon dolar, portföy yatırımlarında ise 3 milyar 726 milyon dolarlık net giriş gerçekleşti.

Detaylı inceleme yapıldığında, yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasında 21 milyon dolarlık net satış yapılırken, devlet iç borçlanma senetlerinde ise 2 milyar 479 milyon dolarlık net alış oldu.

Yurt dışında tahvil ihraçlarıyla ilgili olarak, bankalar 666 milyon dolar, genel hükümet 1 milyar 750 milyon dolar ve diğer sektörler de 1 milyar 474 milyon dolar net borçlanma gerçekleştirdi.

Diğer yatırımlar kanalında, yurt içi bankaların yurt dışındaki muhabir hesaplarındaki efektif ve mevduat varlıkları 1 milyar 750 milyon dolar azalış gösterdi. Öte yandan, yurt dışı bankaların Türkiye’deki mevduatları, yabancı para cinsinden 326 milyon dolar ve Türk lirası cinsinden 934 milyon dolar olmak üzere toplamda 1 milyar 260 milyon dolarlık net artış sağladı.

Bu süreçte sağlanan kredilerle ilgili olarak, bankalar 1 milyar 693 milyon dolar ve diğer sektörler 82 milyon ABD doları net kullanım gerçekleştirdi. Genel hükümet ise 58 milyon dolar net geri ödeme yaptı.

Temmuz ayında resmi rezervlerde 5 milyar 366 milyon dolarlık net artış kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Temmuz Ayı Ödemeler Dengesi Raporu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz