1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin ünlü bankası Araplara satılıyor iddiası! Yıllardır hizmet veriyordu, o karar şaşırttı

Türkiye’nin ünlü bankası Araplara satılıyor iddiası! Yıllardır hizmet veriyordu, o karar şaşırttı

featured
service

2012 yılında Bank Audi tarafından kurulan Odeabank, Türkiye’de 54 banka arasında aktif büyüklük açısından 21. sırada yer alıyor. Bank Audi, Odeabank’ın en büyük hissedarı olup, yüzde 76,4 oranında hisseye sahip. Diğer hissedarlar arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yüzde 8, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yüzde 6,4 ve IFC FIG Investment Company yüzde 3,4 oranında hisseye sahip.

ADQ’nun Odeabank ile ilgili müzakereleri sürerken, bu görüşmelerin sonuçlanıp sonuçlanmayacağı belirsizliğini koruyor. Eğer anlaşma gerçekleşirse, Türk bankacılık sektöründe önemli değişiklikler yaşanabilir. Uzmanlar, bu tür bir satın almanın, Türk bankacılık sisteminin uluslararası yatırımcılar nezdindeki algısını güçlendirebileceğine dikkat çekiyor.

Finans uzmanı Dr. Ayşe Yılmaz, “ADQ gibi güçlü bir fonun Türk bankacılığına olan ilgisi, sektördeki rekabeti artırabilir,” diyor. Ayrıca, Yılmaz, “Bu tür yabancı yatırımlar, yerel bankaların risk yönetimi ve dijital dönüşüm süreçlerine de olumlu yansıyabilir,” ifadelerini kullanıyor.

odeabank-araplara-mi-satiliyor-1.jpg

Eylül 2022 itibarıyla 16 ilde 48 şubesi ve toplamda 1,105 çalışanıyla faaliyet gösteren Odeabank, müşteri portföyü ve piyasa payı göz önüne alındığında, ADQ’nun bu yatırımıyla Türkiye’nin finansal ekosistemine önemli katkılarda bulunabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin ünlü bankası Araplara satılıyor iddiası! Yıllardır hizmet veriyordu, o karar şaşırttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz