1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’ye dönmeye hazırlanan otomotiv devinden 806 km menzilli elektrikli otomobil

Türkiye’ye dönmeye hazırlanan otomotiv devinden 806 km menzilli elektrikli otomobil

featured
service

Türkiye pazarına hazırlanan elektrikli otomobil devi yola çıktı. İlk modeliyle piyasada yerini alacak bu model 806 kilometre menzile ulaşıyor. O tarihten itibaren teslimatlara başlayacak. İşte o tarih…

Dünyanın önde gelen otomotiv devlerinden Geely, Lynk&Co markasıyla Türkiye’ye dönmeye hazırlanıyor ve tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Markanın tamamen elektrikli ilk modeli olan Lynk&Co Z10, bugün itibariyle ön siparişe açıldı ve otomotiv sektöründe heyecan yarattı.

Lynk&Co Z10, 95 kWh LFP bataryası ve 422 HP gücündeki elektrik motoruyla 806 km’ye varan menziliyle dikkat çekiyor. Araç, gelişmiş aerodinamik yapısıyla sadece 0,198 Cd sürtünme katsayısına sahip. İkinci nesil ısı pompalı termal yönetim sistemiyle birlikte verimliliği artırarak menzilini maksimum seviyede tutuyor.

daa8ba32-bd12-4cfd-8d44-c803074760ac-large.png

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon TL başlangıç fiyatıyla sunulacak olan bu elektrikli sedan, uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Giriş seviyesi modeli ise 71 kWh batarya ve 270 kW motor seçeneğiyle geliyor ve Eylül ayında teslimatlara başlanacak. Avrupa pazarı için de büyük beklentiler yaratan Lynk&Co Z10’un, Volvo ile ortak olarak Slovakya’daki fabrikada üretileceği belirtiliyor.

Geely’nin bu hamlesi, Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında yeni bir rekabetin kapısını aralıyor. Elektrikli araçların geleceğini şekillendiren bu model, Türkiye yollarında elektrikli dönüşümün öncülerinden biri olacağa benziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’ye dönmeye hazırlanan otomotiv devinden 806 km menzilli elektrikli otomobil
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz