Türkiye’ye gelecek yeni otomobil piyasayı darmaduman edecek! Egea ve Clio’dan da ucuza satılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in otomobil sektöründeki etkisi, Türkiye pazarında da yavaş yavaş gözlemleniyor. Çinli otomobil üreticisi Changan, yakın zamanda yeni otomobilini Türkiye’ye getirecek. İlk model olarak Alsvin’in belirlendiği sektör kaynakları tarafından bildirilirken aracın uygun fiyatlı olması dikkat çekiyor. Asya pazarında başarılı bir performansa sahip olan Alsvin, Türkiye’de de popüler olacağı öngörülüyor. Aracın Egea modeli ile benzer özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

500 Bin TL’ye Satılabilir

Changan Alsvin’in Türkiye fiyatının vergiler dahil 500 bin TL civarında olacağı haberleri yayılmaya başladı. Bu fiyatın, diğer ülkelerdeki satış fiyatlarının alınarak yapıldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak Türkiye’deki vergiler ve araç bulunurluğu durumu, fiyatların değişebileceğine işaret etmekte.

Aracın Ekim ayında satışlarının başlatılacağı bildiriliyor. Yapılan yeni duyurulara bakıldığında Kasım ayıyla birlikte piyasaya giriş yapması beklenen araç büyük beklenti oluşturmuş durumda.

Kasım Ayında Giriş Yapması Bekleniyor

Changan’ın Türkiye pazarına giriş için büyük ölçüde hazırlık yaptığı ve Kasım ayında Alsvin modeliyle satışlara başlamayı planladığı belirtiliyor. Bu girişle birlikte sıfır araç krizinin az da olsa çözülebileceği ve bayilerde rahatlama yaşanabileceği düşünülüyor. Changan, ilerleyen süreçte hafif ticari araç modellerini de Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.

Sektör kaynakları tarafından belirtilen bu yeni otomobilin Türkiye pazarının araç ihtiyacının bir kısmını karşılaması bekleniyor. Araç ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte ikinci el araç piyasasının da rahatlaması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’ye gelecek yeni otomobil piyasayı darmaduman edecek! Egea ve Clio’dan da ucuza satılacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz